fredag den 13. januar 2017

Hvor flyver vi hen? Og hvordan skal det gå med små børn?

I de kommende måneder vil jeg skrive om vores næste rejse, som går til USA. Jeg vil skrive om overvejelser omkring flyvalg, kilometertal, hoteller og aktiviteter, og jeg vil søge gode råd fra dig der har været afsted eller kender til området og aktiviteter med små børn.

De sidste måneder har på "rejsefronten" gået med at planlægge den kommende tur til USA.

Vi var afsted med Thea og oldemor for knapt to år siden, og disse erfaringer har vi draget med i overvejelserne denne gang.

På vores tur sidste gang fløj vi tur/retur til Los Angeles, og vi lejede en lækker bil med masser plads. Vi erfarede dog, at vi kørte enormt mange kilometer på relativt få dage. Og selvom det var en dejlig ferie, har vi nu gjort os tanker om, hvordan vi kan optimere ferien denne gang, så den i højere grad imødekommer de forskellige krav som vi har.

Vi rejser denne gang med to børn som på det tidspunkt er henholdvis 1½ år og 4 år, og også med to damer i 50'erne (mormor og farmor). Dette kræver mange hensyn og overvejelser. Første overvejelse var valg af "destinationer".

I planlægningen af vores tur har vi derfor valgt at flyve til Los Angeles og hjem fra San Fransisco. Og vi har derfor også fravalgt oplevelser som Las Vegas, Yosemite og Grand Canyon.
Men i stedet får vi færre kilometer at køre og dermed kortere køredage, hvilket forhåbentligt resulterer i gladere børn med masser af overskud.

Vi flyver med SAS, og skal stoppe i Stockholm på vej derover, hvorimod, vi er så heldige, at vi flyver direkte hjem.
Og med to små børn - hvor især den mindste er aktiv - bliver det spændende at se, hvordan de klarer en så lang flyvetur.

Er der nogen derude der har gode råd til at klare en lang flyvetur med små og meget aktive børn, så del dem endelig i kommentar her på bloggen!

Vi er i hvert fald gået i skarp iPad træning - ja!!! - selvom det er så skide ukorrekt, så tænker vi det er meget godt at børnene kan sidde stille i et stykke tid af gangen. Lige nu er Bertram oppe på omkring 20 minutter med iPad og med den længste flyvetur på cirka 10 timer, ja nu er der vist rigelig tid til andet også.

Nu begynder overvejelserne om de gode aktiviteter som man kan have med på flyet til en motorisk aktiv dreng, der ikke er såååååå god til fordybelse endnu at begynde. Har du gode råd, så del dem endelig! I mit stille sind kan jeg da godt frygte at vi simpelthen ender med en skrigeunge af dimensioner, til skræk og rædsel for alle i flyet. 
Jeg læste for nogle år tilbage en artikel om nogle forældre der havde skulle flyve med deres lille barn. De havde valgt at lave en lille "gavepose" til passagererne omkring dem, med ørepropper og popcorn (tror jeg nok), med en seddel påført om, at "det var barnets første flyvetur, og at de ikke vidste hvordan han ville reagere, men at de ville gøre deres bedste for at få ham beroliget." - Selvfølgelig skrevet ud fra barnets synspunkt. Det er en sød idé, men ærlig talt, efter 10 timers skrigeri (som jeg for alt i verden vil undgå, men samtidig frygter), så tror jeg passagerne ved siden af er ret ligeglade med en sådan pose. Hvad siger du?

Del gerne dine erfaringer og gode råd herunder i kommentarsporet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar